Forradalmi hangulat

2024.03.17. 13:19

Ünnepi megemlékezés Kemeneshőgyészen

Forradalmi hangulatban zajlott a nemzeti ünnepre való hangolódás Kemeneshőgyészen. A nap során egy igazi huszár látogatott a helyi katolikus óvodába, majd a forradalom és szabadságharc eseményeiről, hőseiről emlékezett meg a falu, a kora esti órákban pedig a Petőfi-szobornál koszorúztak kicsik és nagyok.

Haraszti Gábor

Az ovisok egy huszárkardot is a kezükbe vehettek

Fotó: önkormányzat

Igazán huszárosan kezdődött a nap a Kemeneshőgyészi Gyermek Jézus Katolikus Óvodában. A Pápai Huszáregyesület egyik magas rangú vitéze látogatott el a picikhez a vidéki óvodába, akit a gyerekek nagy lelkesedéssel fogadtak. Pusztai Tamás huszár őrmester, a Pápai Huszáregyesület titkára mesélt a gyerekeknek az öltözetről, fegyverekről, vitézi tettekről. Az oviban már napok óta készültek a nemzeti ünnepre, és a kicsik 12 pontban összefoglalták követeléseiket is. 

Fotó: önkormányzat

A délutáni program Kovács Tamás polgármester ünnepi köszöntőjével kezdődött. A településvezető elsősorban azoknak a hőgyészi személyeknek a tetteit méltatta, akiknek neve és emlékezete – vagyoni helyzetük és társadalmi szerepvállalásuk miatt – fennmaradhatott az utókor számára. 

Az előző évhez hasonlóan idén is rendkívül színvonalas műsorral rukkoltak elő a Vargha Gyula Református Óvoda és Általános Iskola alsó tagozatos tanulói, akiket a rendezvényre a felkészítő tanárok mellett Békefi Imre iskolaigazgató is elkísért.

A nap koszorúzással zárult. Az elmúlt évben állított Petőfi-szobornál az önkormányzat mellett a Hermelin Hazajáró és Hagyományőrző Egyesület tagjai helyezték el a tisztelet és megemlékezés koszorúját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában