Március 15.

2024.03.21. 18:00

Kitüntetések az ünnep alkalmából

Települési kitüntetések átadásával tették emlékezetessé az idei nemzeti ünnepet Csabrendeken.

Szijártó János

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján az ünnepi megemlékezésen többek számára kitüntetések átadásával ismerte el az önkormányzat a településért végzett áldozatos munkát. A szentmise után előbb Oszterhuber Péter Antal honvéd százados emléktábláját koszorúzták meg az intézmények és civil szervezetek tagjai, majd a művelődési házban rendezett ünnepségen Menyhártné Tanai Edit képviselő mondott emlékező beszédet. A folytatásban a helyi kitüntetések átadása előtt Molnár László polgármester az elismerés, a köszönet és a megbecsülés fontosságáról szólt.

Több kitüntetés is gazdára talált Csabrendeken az idei nemzeti ünnepen. A felvételen a kitüntetettek láthatók
Több kitüntetés is gazdára talált Csabrendeken az idei nemzeti ünnepen. A felvételen a kitüntetettek láthatók
Forrás: önkormányzat

Az idei nemzeti ünnepen a képviselő-testület döntése értelmében Könnyid István és Turcsi József Csabrendek Nagyközség Díszpolgára kitüntető címet, Gyarmati Györgyné és Miklósi-Sikes Csaba Csabrendekért érdemérmet, Baráth Mihályné és Kiss Sándorné Kiváló Munkáért díjat, Baráth Lajos az Év Vállalkozója kitüntetést, a Nosztalgia Baráti Kör pedig Csabrendeki Közösségért elismerést vehetett át.

A rendezvényen a Tapolcai Musical Színpad énekesei, Tasner Réka és Szabó György működtek közre Ébredj, Petőfi! című zenés összeállításukkal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában