Országbérlet

2024.03.01. 07:13

Kedvezményesen utazhatnak a kutyák

A kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani, jelentette be Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Kovács Erika

Emellett a kedvezményes országbérlettel rendelkezők számára minden további költségtérítés nélkül tudják majd biztosítani, hogy a velük utazó kutya igénybe vegye a helyközi közösségi közlekedést. A kormánybiztos hangsúlyozta, a felelős állattartáshoz hozzátartozik természetesen az is, hogy a biztonságos utazást lehetővé tegyük kedvenceink számára is. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett sem, hogy Magyarország egyre több állatbarát munkahellyel büszkélkedhet, aminek eredménye, hogy a munkavállalók előszeretettel utaznak társállatukkal munkahelyeikre.

– Célkitűzésünk, hogy az állatok védelme minél szélesebb körben kapjon figyelmet a mindennapokban is – mondta Ovádi Péter. A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a MÁV Zrt.-vel az állatok jólléte érdekében. Mikrochip-leolvasókat és információs táblákat helyeztek ki számos vasútállomáson abból a célból, hogy elősegítsék az állomásokon előforduló kóbor állatok hazajutását, befogását. – Külön öröm, hogy az utazási tarifákat érintő újításokból a kutyáknak vásárolható országbérlet sem maradt ki, az árát ráadásul csökkenteni tudtuk, ezzel is segítve az állattartókat. Bízom abban, hogy minél több állattartó fog élni ezzel a lehetőséggel, hiszen embertársaink mellett az állatok szintúgy megérdemlik a biztonságos, kényelmes utazást – zárta sorait az állatvédelemért felelős kormánybiztos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában