Festményáldás, harangszentelés nagyböjtben

2024.02.19. 09:00

Lesenceistvándon tartott szentmisét a Veszprémi Főegyházmegye érseke

Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke a Szent Jakab Római katolikus templomban tartott szentmisén áldotta meg a lesenceistvándi Mária-kápolnában később elhelyezendő festményt, Sütő György alkotását.

Tóth B. Zsuzsa

Udvardy György megáldotta a Sütő György festőművész által a Mária-kápolnába készített oltárképet, és felszentelte a felújított temetői harangot

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Kérte a Szentatyát, hogy a Boldogságos Szűz képe előtt állók oltalma alatt örök biztonságban legyenek, és szívükbe véssék, amit szemükkel megtekintenek. Legyen erős a hitük, fogyhatatlan a reményük, gyarapodó a szeretetük. Fájdalmukban legyen erőforrásuk, balsorsban türelmük, legyenek a béke munkásai, az igazság művelői. Az érsek felszentelte a felújított temetői harangot is a misén. Kérte Istent, hogy aki a harang hangját meghallja, szívét Istenhez irányítsa, siessen az egyház otthonába, ahol érezze Krisztus jelenlétét, hallja meg szavát és tárja fel előtte minden kívánságát.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában