Veol podcast

2024.01.07. 19:00

Mindig felelősen képviseli Veszprém ügyeit Adamecz Zoltán

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik legjelentősebb és legszemélyesebb eleme a Privát Veszprém projekt, és az ennek keretében összeállított fotógyűjtemény a helyi lakosok családi képeivel és a hozzájuk tartozó személyes elbeszéléseivel – a fotókollekcióból ideiglenes szabadtéri kiállítást rendeztek az ActiCityben; december elején pedig egyedülálló, magyar-angol nyelvű album formájában is kiadták a családtörténetekről szóló gyűjteményt. A kötet egyik cikke Adamecz Zoltán családjáról szól - a műsor vendége Adamecz Zoltán.

Komaniczki Zoltán
Adamecz Zoltán
Fotó: Komaniczki Zoltán

Adamecz Zoltán a Jutaspusztáért Egyesület elnöke és az Együtt Veszprémért Egyesület elnökségi tagja; korábban adománygyűjtést szervezett a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára, és már többször jelét adta, hogy szívén viseli Veszprém sorsát. Elmondta, egész élete, a Haszkovó lakótelepen gyerekeskedett, majd az iskolák elvégzése után is itt maradt. A Privát Veszprém programmal úgy találkozott, hogy mivel az egyesület tagjaival többször részt vállaltak az EKF-események megszervezésében, bonyolításában, Márkusné Vörös Hajnalka, a kezdeményezés projektmenedzsere felajánlotta a lehetőséget a szereplésre a fotógyűjteményben. Adamecz Zoltán egy személyes tapasztalata nyomán döntött úgy, hogy segít a veszprémi kórházban működő gyermekosztály klimatizálásának a megvalósításában; rendszeresen fellép a felelőtlen szemetelés ellen, szemétszedési akciókat szervez. Feladatként tűzte ki a közösségépítést, az általa képviselt mindkét szervezet ezen fáradozik.

A mikrofonnál Komaniczki Zoltán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában