Veol podcast

2023.11.04. 16:00

Cserkésznapot tartottak Veszprémben

Komaniczki Zoltán

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Veszprémben október 14-én szervezte meg a Magyar Cserkészszövetség az idei Országos Cserkésznapot – az esemény a múlt, a jelen és a jövő találkozásának ünnepe, ahol a közösség ereje tükröződik; a szervezet 110 évnyi tapasztalattal a háta mögött folytatja küldetését: nevelik a következő generációkat. 

Az előkészületekben döntő szerepet vállaló Halmay Gábor, veszprémi önkormányzati képviselő Komaniczki Zoltán rádiós szerkesztőnek nyilatkozva elmondta, a cserkésznap az egyik legkiemelkedőbb ifjúsági rendezvény idén a vármegyeszékhelyen.

Kovács Adorján, a Magyar Cserkészszövetség országos elnöke emlékeztetett, a szövetség a cserkészmozgalom legjelentősebb magyarországi szervezete; 1912-ben alapították, a hivatalos alakuló közgyűlését 1913. április 12-én tartották; emlékévet hirdettek a 110 éves jubileum alkalmából, ennek része az Országos Cserkésznap.

Papp Kristóf növényorvos, a veszprémi 486-os számú Bátorkeszi István cserkészcsapat vezetője arról beszélt, céljuk, hogy a társadalomba olyan fiatalok lépjenek ki, akik tevékenyek, talpraesettek, ezzel az egész közösség jobbá váljon.

Végül Komaniczki Zoltán néhány, az eseményen részt vevő cserkésszel beszélgetett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában