Diáksport

2023.10.28. 08:00

Elsődleges cél a testmozgás

A Magyar Diáksport Szövetség által megálmodott Aktív iskola programnak köszönhetően külső szakmai partnerek segítségével ismertették meg az alsós tanulókat a labdarúgás és a röplabda alapjaival. Erről Renczes Ákos, a sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola testnevelője tájékoztatta lapunkat.

Szijártó János

A labdarúgás és a röplabda alapjait ismerhették meg az alsósok a Magyar Diáksport Szövetség által megálmodott Aktív iskola program által Fotó forrása: Ramassetter-iskola

Mint megtudtuk, két sportnapon a Dabronc Marcal-völgye Egyesület röplabdaedzői, a szombathelyi Illés Labdarúgó Akadémia és a Sümeg VSE trénerei tartottak játékos foglalkozásokat. A röplabda részéről Bertalan László, Czanka-Hegedüs Beáta és Nádasi Péter, a labdarúgás oldaláról pedig Markó Gergő, Luki András és Renczes Ákos közel 260 alsós gyereket inspirált a sportolásra. A nap végén a tanulók boldogan vették át a jutalmukat. Renczes Ákos külön kiemelte, hogy köszönet illeti a volt ramassetteres diák, Szép Szabolcs segítségét, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársaként támogatta a programot.

– Természetesen az Aktív iskola program keretében tanulóinknak heti rendszerességgel van lehetőségük röplabdázni és focizni. A program célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük ezeket a sportágakat, és minden tanulónak legyen lehetősége az optimális fizikai, mentális fejlődéshez szükséges mennyiségű és minőségű testmozgáshoz – tette hozzá a testnevelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában