A természet mutat példát a bakonyi települések virágosításához

2023.09.14. 11:30

Mi köze egy díszoklevélnek a porvai árokpartokhoz?

Az erdők, mezők vad szépsége megszelídítve a közterületeken folytatódik, a gyönyörű helyen élő bakonyiak Porván virágossá teszik előkertjeiket és a közterületeket is. Ezért a település a Tiszta és virágos Veszprém vármegyéért közterület-szépítési versenyen – akárcsak tavaly – eredményes minősítésben részesült.

Rimányi Zita

Az erdők, mezők vad szépsége megszelídítve a közterületeken folytatódik, a gyönyörű helyen élő bakonyiak Porván virágossá teszik előkertjeiket, a közterületeket is Fotó: Rimányi Zita

Veinperlné Kovács Andrea polgármester Polgárdy Imrétől, a vármegye közgyűlésének elnökétől vette át az elismerést tanúsító díszoklevelet a csopaki Bakony-Balaton Gasztroünnepen. A faluvezető ennek azért örül, mert a díj tapasztalatai szerint arra ösztönzi a községben élőket, hogy igényes portáikat a továbbiakban még ötletesebben tegyék színesebbé növényekkel. 

Fotó: Rimányi Zita

Az elmúlt időszakban például a csapadékvíz-elvezetés nyomán rendbe tett árokpartokat is elkezdték gyönyörű virágokkal beültetni. A természet mutat példát a bakonyi települések virágosításához, az erdők, mezők vad szépsége megszelídítve a közterületeken folytatódik, a csodás helyen élő bakonyiak Porván virágossá teszik előkertjeiket, a közterületeket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában