Megkopott a homlokzat

2023.07.20. 17:30

Megújul a pápai Szent Anna-plébánia

Pápa Város Önkormányzatának támogatásával és a hívek hozzájárulásával 1 millió forintot meghaladó felújítás kezdődött a Szent Anna-plébánián. A szakemberek a 30 éves épület északi és keleti homlokzatát újítják meg.

Haraszti Gábor

Őszre elbontják az állványokat és kész lesz az épület

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Szeptemberben lesz három évtizede, hogy az Anna téren Szendi József érsek megáldotta az új plébánia épületét, mely először a Széchenyi, majd a Jókai utcán kapott helyet. 1993. szeptember 12-én készült el a jelenlegi plébániaépület, melyet az évek során helyet adott a hívek találkozásának és szolgálta az egyházközség minél teljesebb egységét. Harminc év után azonban erősen megkopott az épület külső homlokzata, ezért vált szükségessé a felújítás.

- Két év alatt épült meg a plébánia, mely több funkciót is ellát – mesélte Salgó Ferenc atya. - Egyrészt hivatal, azaz a hívek ügyeiket itt intézhetik, másrészt a plébános lakása, de helyszíne a katolikus közösségeknek, a közösségi élet szervezését is szolgálja. A homlokzati rész az idő viszontagságai miatt már felújításra szorult, s a plébánia alapításának 80 éves jubileuma alkalmat adott a beruházás elvégzésére. Mintegy másfél millió forintból a szakemberek átfestik a homlokzatot, valamint az ereszek javítását is elvégzik.

Salgó Ferenc kiemelte, a Szent Anna plébánia hívei sok értéket, erőt, hűséget mutattak fel az elmúlt időben. A Szent Anna Egyházközség képviselő-testülete szeretné, ha plébániájuk arculata ezúttal is tanúskodna híveik áldozatkészségéről, épp ezért minden felajánlást szívesen fogadnak. A megújult épület megáldása szeptember 10-én lesz, ekkor tartják hittanosaik tanévnyitó szentmiséjét is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában