Nemes hagyomány

2022.12.22. 20:00

Örömet szereztek a beteg gyermekeknek

Személyre szóló ajándékokat kaptak a Csolnoky kórházban gyógyuló gyermekek csütörtökön.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A jótékonysági adományozást 31. alkalommal szervezte meg a Kukkantó Egyesület. A nemes hagyomány a járvány alatt sem szakadt meg, tavaly és tavalyelőtt a portán adták át az ajándékokat. A civil szervezet kezdeményezéséhez idén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi csoportja és a veszprémi Plazma Center is csatlakozott. 
A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán lábadozó mintegy huszonöt gyermek többféle, személyre szóló ajándékot vehetett át. A vérplazmacentrum plüssjátékokat vitt a gyermekeknek. A Kukkantó Egyesület tagjai friss gyümölccsel ajándékozták meg az apróságokat, míg Héthelyi Réka, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi vezetője színezőket és játékokat adott át a gyógyuló kicsiknek. A jó hangulatról a Doktor Bohóc Mosolyszolgálat gondoskodott, tagjaik kórteremről kórteremre járva vidították fel a gyermekeket. 

Somody Zsuzsanna, a Kukkantó Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy idén több támogató is csatlakozott a kezdeményezésükhöz, amely hozzájárul tagjaik empátiás készségeinek fejlesztéséhez is. Az adományátadón ugyanis közreműködtek az egyesület ifjú tagjai, Rábel Dorina szavalt és furulyán játszott, Nagy Hunor verset mondott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában