Kilenc kilométer hosszan

2022.05.02. 14:00

Hét hónapig építik a bringautat Tapolca és Szigliget között

Első lépésként a minap átadták a munkaterületet a Tapolca–Szigliget közötti kerékpárút kivitelezőjének az út szigligeti végpontján, a 71-es számú főút melletti Ciframajornál.

Szijártó János

Balassa Dániel (a kép jobb oldalán) szigligeti polgármester úgy vélte, hogy Tapolca, Raposka, Hegymagas és Szigliget nagy lépést tett a turizmus erősítése érdekében a kerékpárút-pályázat beadásával

Forrás: Szijártó János/Napló

A sokak által régóta várt beruházás fontos mérföldkőhöz ért, a 710 milliós projekt hét hónapos kivitelezési határ­idővel elindult. Balassa Dániel szigligeti polgármester a gesztor önkormányzat képviseletében úgy fogalmazott, pár hónapja még nem igazán hitte senki, hogy elérkezik ez a nap. 
– Sok ember munkája van abban, hogy most itt állhatunk, s remélem, hét hónap múlva ugyanitt találkozunk majd a munkálatok befejeződése után. Meggyőződésem, hogy a négy érintett település, Tapolca, Raposka, Hegymagas és Szigliget nagy lépést tett a turizmus erősítése érdekében a közösen beadott pályázattal – hangsúlyozta a polgármester. 
A kilenc kilométer hosszú kerékpárút nyomvonala a városból a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, majd a Szent György-hegyet északról megkerülve ér ki a raposkai téglagyárnál. Ott a falu meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén meglévő úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. Innen Szigligetig a lápos területen földúton vezet a nyomvonal. Ez a szakasz egykor mezőgazdasági út volt Szigliget és Hegymagas között, ma már csak a térképen létezik. A munkaterület-átadáson Tóth Miklós műszaki ellenőr a hatóságok megjelent képviselőivel és a kivitelezővel is egyeztetett az előírások, előírt engedélyek kapcsán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában