Látogatók az intézetben

2022.03.31. 15:00

Kiváló munkát végeznek a veszprémi börtönben

Kozma Ákos, az alapvető jogok országgyűlési biztosa, a Biztosi Kabinet és a Nemzeti Megelőző Mechanizmus öt munkatársa látogatott el a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe (VMBVI), közölte Baán-Muzsik Márta büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő, sajtóreferens.

Kovács Erika

Kozma Ákos, az alapvető jogok országgyűlési biztosa és kollégái elismerően nyilatkoztak a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkájáról, a fogvatartottak körülményeiről

Forrás: Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Mint mondta, utoljára mintegy négy éve tett látogatást az alapvető jogok biztosa az intézetben. 

A delegációt Tóth Tamás altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Németh Éva ezredes, a VMBVI parancsnoka fogadta. Németh Éva ezredes tájékoztatást adott az intézet történetéről, aktuális helyzetéről és működéséről. Ezután megtekintette a delegáció a VMBVI mindkét épületét, illetve az elítéltek elhelyezését, tájékozódtak a bánásmódról, a kapcsolattartásról, a járványügyi helyzetről, valamint a személyi állomány munkakörülményeiről. 

A beszélgetések alapján megbizonyosodtak a jogszerű, törvényes működésről. A delegáció elismerően nyilatkozott a tapasztaltakról, és magas színvonalúnak nevezte az intézet szakmai munkáját, melyben kiemelkedő tárgyi feltételek mellett felkészült, képzett és motivált személyi állománnyal, valamint a körülményekkel elégedett fogvatartottakkal találkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában