Jól használta fel a város a pénzt

2021.07.20. 06:50

Tizenhét sikeres projektet fejeztek be, 3,2 milliárd forint értékben Sümegen

Lezárult a Zöld Város II. projekt, a napokban hivatalosan is átadták rendeltetésének a beruházást.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth Ernő méltatta a város fejlődését, de leszögezte, hogy van még tennivaló a jövőben

Forrás: Önkormányzat

Amint azt Végh László polgármestertől megtudtuk, a projekt része volt a Kompanik utca felújítása, így a záráskor mindazok, akiknek részük volt a munkában megálltak egy pillanatra, és visszagondoltak azokra az évekre, amelyek elvezettek eddig a pillanatig.

– Sok ember konstruktív munkája volt ez. Tervezés, összefogás, egyeztetés, és közben számtalan harc. Megvívtunk az oldalról jövő támadásokkal is. A tény vitathatatlan. Elkészült a belváros ezen része; a rendelők, a mentőállomás, a boltok, az önkormányzat kulturált, a 21. század elvárásai­nak megfelelő körülmények között közelíthető meg. Figyelembe vettük a lakosság jogos elvárásait, igényeit is. Például, amikor jelzés érkezett a sebességcsökkentő táblára, azonnal kihelyeztük azt. Sok zöld terület született, a parkosítással, füvesítéssel a természet védelméhez is hozzá­járultunk, de leginkább az elektromos autótöltővel, amely a Béke téren áll. Jó érzés, amikor látom, hogy az idelátogató turisták használják és örülnek ennek a lehetőségnek – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy természetesen van még a városban fejlesztendő terület. Például aszfaltozatlan sümegi utcák várják évtizedek óta a felújítást.

– A következő pályázatok már jól előkészítve várják, hogy az új pályázati ciklusban részt vegyünk, az ezekre a problémákra is megoldást adhat – mondta Horváth Ernő, a Veszprém Megyei Területfejlesztési Operatív Bizottság elnöke köszöntőjében. Kiemelte, hogy igazi sikertörténet a 2014–2020-as projektidőszak, amikor Sümeg városa 17 sikeres beruházást fejezett be hárommilliárd 200 millió forint értékben. Ebből a most záródó projekt 635 millió forint volt, amelyet Sümeg kiemelten jól használt fel.

Horváth Ernő méltatta a város fejlődését, de leszögezte, hogy van még tennivaló a jövőben
Fotó: Önkormányzat

Kitért arra is, hogy Sümeg az elmúlt 10 évben egyre jelentősebb turisztikai célponttá válik, köszönhetően a fejlesztéseknek. Szükség van még további elektromos autós gyorstöltő kihelyezésére a város más pontjain is. A jövőre vonatkozóan elmondta, hogy kezdődik a 2021–27-es európai uniós pályázati ciklus, amely keretében a mostaninál is több forrás áll majd az önkormányzatok rendelkezésére.

Az avatási ünnepségen Bóna-Czafit Zsófia szavalt, Péter Réka énekelt, Nagy József Főesperes megáldotta a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában