kárpótolnák az elsőéveseket

2020.08.08. 07:00

Idén nyáron elmarad a Pannon Egyetem gólyatábora

A hallgatók biztonsága érdekében idén nem tart gólyatábort a Pannon Egyetem, közölte az intézmény a napokban.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A népszerű programot általában augusztus és szeptember fordulóján szokták megrendezni, jellemzően több száz résztvevővel.

– Az egyetem vezetősége és a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat úgy döntöttek, hogy az idei évre tervezett gólyatábort és kopogtatótábort nem rendezzük meg a koronavírus-járványhelyzet miatt, közölte közösségi oldalán az egyetem. Hozzátették, sajnálják, hogy az elsőéveseket megfosztják ettől az élménytől, de az intézmény számára a hallgatók egészsége a legfontosabb.

Az egyetem vezetése egyúttal reményét fejezte ki, hogy a tanév már a megszokott rend szerint kezdődhet meg szeptemberben. Bár a gólyatábor nyújtotta egyszeri és megismételhetetlen élményt pótolni nem tudják, de a közeljövőben igyekeznek kárpótolni valamilyen formában az elsőéves hallgatókat, tették hozzá.

Bár a jogszabályok nem tiltják a gólyatáborok megrendezését, a Pannon Egyetem mellett több felsőoktatási intézmény, például az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem sem szervezi meg ezt a programot, ahol pedig megtartják, ott a korábbi évekhez képest visszafogottabb programkínálattal és számos óvintézkedés mellett rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában