Interaktív bemutató fiataloknak

2020.02.15. 07:00

Robotokat irányíthattak a kisiskolások Pápán

Interaktív robotikabemutató és Lego Technic kiállítás várta öt napon át a Huszár Közösségi Házban az érdeklődőket.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina

Az interaktív bemutatón a robotok és a programozás iránt érdeklődő fiatalok számítógép segítségével ismerkedhettek meg a robotirányítás alapjaival. A 90 perces bemutató-előadásokon 10 különböző robot működtetését, irányítását próbálhatták ki a résztvevők, akik ezzel egybekötve a Lego Technic kiállítást is megtekinthették. Róka Norbert, a programot szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa elmondta, minden évben arra törekednek, hogy a kiállítási tervezetükben egy-egy olyan újdonság is megjelenjen, ami korábban még nem szerepelt a kínálatukban. Ezért gondoltak idén a robotikára, ami országszerte nagy népszerűségnek örvend.

A 90 perces bemutató-előadásokon 10 különböző robot működtetését, irányítását próbálhatták ki a résztvevők
Fotó: Polgár Bettina

 

Megtudtuk, elsősorban a 10-14 éves gyerekeket várták a bemutatókra, maximum 25- 30 fő részvételével. A program nagyon népszerű lett, nemcsak a helyi oktatási intézményeiből, hanem a környező településekről, Pápakovácsiból, Nemesszalókról is érkeztek érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában