Rászorulókon segítenek

2019.12.17. 16:00

Ételdobozt helyeztek el Balatonkenesén

A közelmúltban helyezték el a településen a karitatív ételdobozt a Re-Formáló Egyesület segítségével.

Horváth Virág

Ételdobozt helyeztek el Balatonkenesén

Fotó: Balatonkenesei Városvédő Egyesület

A településen Kiss-Kocsis Anita, a Balatonkenesei Városvéső Egyesület tagja kezdeményezte az elhelyezést. Kocsis Jenő, a település alpolgármestere elmondta, sajnos Balatonkenesén is vannak rászorulók, mint ahogy az országban mindenhol, így van létjogosultsága a karitatív kezdeményezésnek. – Balatonalmádiból vettük a példát, ahol ez nagyon jól működik. Kiss-Kocsis Anita a balatonalmádi kezdeményezésnek is aktív tagja volt, ezért úgy gondoltuk, Balatonkenesén is elindítjuk. Először próbaüzemben volt, de látszik, hogy használják a helyiek – tette hozzá az alpolgármester.

Az, hogy ki mikor tölti, vagy viszi el az élelmet a dobozból teljesen anonim, ezzel védik a rászorulókat. A Re-Formáló Egyesület dobozai országosan több mint hatvan helyen működnek már. Az alpolgármester elmondta, a helyiek lelkesen töltik a dobozt, előfordul az is, hogy több étel már nem is fér el benne. A bekerült ételeket minden esetben fel kell címkézni, hogy mi található a dobozban, mikor került be, és meddig fogyasztható. A rászorulóktól azt kérik, egyszerre csak annyi ételt vegyenek magukhoz, amennyire éppen szükségük van, és elfogyasztják, hiszen a dobozt folyamatosan töltik. Az adakozásnak fontos szabálya, hogy csak olyan ételt helyezhetnek el a dobozban, ami emberi fogyasztásra alkalmas, plusz tíz fokig, tehát a téli időszakban akár főtt ételt is, de főként tartós élelmiszereket, konzerveket várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában