Új buszmegállót építenek

2019.05.06. 11:00

A beruházás lakossági igényt elégít ki a Cholnokyn

Buszmegállót építtet az önkormányzat a Cholnoky Jenő és az Almádi út csomópontjában.

Marton Attila

A már leaszfaltozott peront két méter széles gyalogút köti össze a járdával a kereszteződés előtt.

Fotó: Balogh Ákos

Az új buszöböl közlekedési kapcsolatot biztosít a Balatonalmádi irányából érkező helyközi buszok és a csomópontban megállóhellyel rendelkező helyi járatok között, másrészt a veszprémieknek kényelmesebbé válik a környéken lévő kereskedelmi egységek autóbuszos megközelítése – közölte érdeklődésünkre Lamos Péter, az önkormányzat városfejlesztésiiroda-vezetője. Hozzátette, az új autóbusz-megálló – amely az út túloldalán lévő öböl párja lesz – megépítése lakossági igényként merült fel.

A már leaszfaltozott peront két méter széles gyalogút köti össze a járdával a kereszteződés előtt. Fotó: Balogh Ákos

A peront két méter széles gyalogút köti össze a járdával, az autóbuszöbölben keletkező csapadékvíz elvezetésére víznyelőt és csapadékvíz-elvezető csatornát építenek ki. A világítást egy meglévő közvilágítási oszlop áthelyezése biztosítja, tette hozzá Lamos Péter.

A munkaterületet március közepén vette át a kivitelező, a folyamatban lévő beruházás befejezési határideje május 31. A buszmegálló kialakítása mintegy 10,6 millió forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában