avatás

2019.03.14. 10:59

A dudari bölcsőde a jövőt szimbolizálja

Mini bölcsődével bővült a Kiskópé óvoda. Az ünnepélyes megnyitón Ovádi Péter térségi országgyűlési képviselő elismeréssel szólt a gyermekintézmény létesítéséről.

Müller Anikó Hanga

Ünnepélyesen felavatták a mini bölcsődét, balról Fehér Tamásné, Aszódiné Bíró Hilda, Tóth Edina Kitti, Ovádi Péter

– Aki bölcsődét épít, a jövőt építi, a jövőbe fektetett energia mindig megtérül. A település ékes példája kormányzatunk családtámogató politikájának. Örvendetes, hogy egy ekkora településen igény van a bölcsődére, mely a jövőt szimbolizálja. Dudar tudja, merre akar tartani, köszönhető ez a polgármesterasszonynak és a képviselő testületnek, akik jól sáfárkodnak a rájuk bízott vagyonnal és sikeresek a pályázatokban. Ez hosszú távon biztosítja a település jövőjét, hangsúlyozta. Szólt arról, hogy a kormányzat kiemelt szándéka a kistelepülések támogatása, ezt szolgálja a Magyar falu program és a családvédelmi akcióterv. Fontos, hogy mindenki helyben tudjon boldogulni, ennek első lépcsőfoka a bölcsőde.

Ovádi Péter – mellette balról Tóth Edina Kitti – kiemelte, az új mini bölcsőde a jövőt szimbolizálja

Tóth Edina Kitti polgármester, aki maga is ebbe az óvodába járt, régi megvalósult álmának nevezte a bölcsődét, melynek két csoportja tizennégy apróságot tud fogadni. Köszönetet mondott mindazoknak, akiknek része volt a megvalósításában.

Tóth Edina Kitti – balról a második, mellette Ovádi Péter – a település dinamikus fejlődéséről beszélt

– Mindannyiunk szándéka, hogy településünk továbbra is dinamikusan fejlődjön, hogy gyermekeinknek jövőt tudjunk építeni. Örüljünk annak, amink van, ami megvalósult, becsüljük meg eredményeinket, tekintsünk pozitívan a jövőre, mondta a faluvezető. Sri Chinmoy gondolatával zárta mondandóját, hasonló akaratot, vagy akaratosságot kívánva mindenkinek a lehetetlennek tűnő dolgok megvalósításában is: Lelkem gyémántkemény akarata bármikor könnyedén meg tudja rázni a lehetetlenség fáját. Aszódiné Bíró Hilda óvodavezető örömét fejezte ki az új intézmény avatása és az óvoda felújítása kapcsán.

Ünnepélyesen felavatták a mini bölcsődét, balról Fehér Tamásné, Aszódiné Bíró Hilda, Tóth Edina Kitti, Ovádi Péter

– Az örömön túl kihívást is jelent a pedagógiai munka célkitűzéseinek megvalósítása. Küldetéstudat, szakmai elkötelezettség nélkül nem lehet jó munkát végezni. Fontos, hogy a két intézmény szakmai munkája egymásra épüljön, és a döntések meghozatalában alapvető mérce a gyermek legyen, emelte ki. A mini bölcsőde Fehér Tamásné szakmai vezetésével működik, s tizennégy kisgyermeknek tudnak helyet, ellátást biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában