Papírra vetett vágyak

2019.02.18. 07:00

Gyerekrajzpályázat a Házasság hete apropóján Veszprémben

Mintegy kétszáz gyermekrajz érkezett a Házasság hete elnevezésű programsorozat alkalmából kiírt pályázatra. A beküldőket négy korcsoportban díjazták.

Marton Attila

A 3-4. osztályosoknál Ignácz Dávid lett az első, M. Tóth Géza és Porga Gyula adta át az oklevelet és a jutalmat Fotó: Balogh Ákos

A rajzpályázatot ötödször hirdette meg a Kukkantó Baráti Kör Egyesület. Az idén Ha én felnőtt volnék, ilyen családot szeretnék címmel kiírt pályázatra közel 200 pályamunka érkezett, a legszebb rajzokat beküldők a Szaléziánumban tartott díjátadón vehették át jutalmukat.

Porga Gyula polgármester, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében arról beszélt, a gyermekek alkotásairól olyan mély szeretet sugárzik, amely a család alapját jelenti.

Janka Ferenc görögkatolikus parókus köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, a szülőknek érdemes eltanulni a gyerekektől, hogy a valóságunknak része lehet a fantázia és a kreativitás, míg a felnőttek azt közvetíthetik gyermekeiknek, hogy a valóságot úgy lássák, ahogy van.

Somogyi Eszter, a zsűri elnöke, a Szent Margit Óvoda vezetője értékelésében kiemelte, a gyermekek rajzain sokféle technika és eszközhasználat – színes ceruza, festék, filctoll – köszönt vissza, valamint változatos témákban születtek az alkotások. A zsűri tiszteletbeli elnöke, M. Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora zárszavában azt kívánta a gyermekeknek, hogy teljesülnek a rajzokon megfogalmazott vágyaik.

A 3-4. osztályosoknál Ignácz Dávid lett az első, M. Tóth Géza és Porga Gyula adta át az oklevelet és a jutalmat Fotó: Balogh Ákos

A díjátadón több mint húsz pályamunka alkotóját díjaztak négy korcsoportban. A három-négyévesek között Magasházi Adél, az öt-hatéves óvodásoknál Lázár Rebeka (mindketten Egry Úti Óvoda) végzett az élen. Az 1-2. osztályosok kategóriájában Szabadics Bianka (Báthory iskola), míg a harmadik-negyedik évfolyamos tanulók között Ignácz Dávid (Rózsa úti iskola) lett az első.

A díjazott pályamunkákból kiállítás nyílt a Szaléziánumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában