fejlesztés

2018.11.13. 07:00

Megújul a vízvezeték Balatonalmádiban

Forgalomkorlátozás mellett haladhatnak az autósok a Baross és a Petőfi utcában csatornarekonstrukciós munkálatok miatt.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szakaszon gyakran meghibásodott és javításra szorult a vízvezeték, ezért a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. annak cseréje mellett döntött, közölte kérdésünkre Kovács Anita, a társaság igazgatási és kommunikációs vezetője. A munkálatokat mintegy fél kilométeres szakaszon végzik.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A projekt összege 74,8 millió forint, amely tartalmazza a gerincvezetékek, házi bekötések, tolózárakna-csomópontok szerelvényeinek teljes körű cseréjét, valamint a kivitelezéssel érintett útszakasz eredeti állapotú helyreállítását .

A kivitelezési munkálatok szeptember második felében kezdődtek, és várhatóan 2019. április végéig tartanak. A balatonalmádi vezetékcsere után a Magyar Közút Zrt. felújítja az útszakasz burkolatát, válaszolta kérdésünkre a társaság kommunikációs osztálya.

Kovács Anita közölte, a Dunántúli Regionális Vízmű elvégzi az Árnyas utca vízvezetékének teljes körű cseréjét 2019 júniusáig, és a jövő évi felújítási programban szerepel a Véghelyi Dezső utca vízvezeték-rekonstrukciójának első üteme csaknem fél kilométer hosszan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában