Eredményes iskolák

2018.04.05. 12:00

Veszprém megyeiek a matematikaverseny országos döntőjében

Nyolc általános iskolás és nyolc középiskolás diák képviselte Veszprém megyét a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos döntőjében.

Napló

A Veszprém megyét képviselő tanulók a verseny eredményhirdetése előtt Fotó: Kossuth iskola

A XIX. Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét Kecskeméten rendezték az elmúlt héten. Veszprém megyét nyolc általános iskolás és nyolc középiskolás tanuló képviselte. A tanulók a versenydolgozat megírása után tartalmas programokon vehettek részt. Megtekintették a Leskowsky-hangszergyűjteményt, előadást hallhattak a Planetáriumban, logikai játékokat ismerhettek meg, kézműves-tevékenységeket próbálhattak ki.

A Veszprém megyét képviselő tanulók a verseny eredményhirdetése előtt Fotó: Kossuth iskola

Az eredményhirdetésen jutalmazták a legjobbakat. A 2. osztályosok között első helyezést ért el Ondró Máté (tanítója Gálné Gacsal Erika), a Veszprémi Dózsa György Általános Iskola tanulója. A 7. osztályosok között nyolcadik helyen végzett Morvai Levente (tanára Nagyné Czaun Marianna), a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola diákja. A gimnáziumi kategóriában 9. évfolyamon 18. helyezett lett Kadem Aziz (tanárai Németh Gabriella, Katanics Sándorné), a Lovassy László Gimnázium tanulója, a 12. évfolyamon nyolcadik helyen végzett Radnai Bálint (tanárai Tolnerné Csörgő Veronika, Varga Vince), szintén a Lovassy László Gimnázium diákja. 11. lett Döbröntei Dávid (tanára Spissich László), a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium tanulója.

A szakközépiskolai kategóriában a VSZC Ipari Szakközépiskola és Gimnázium diákjai szerepeltek kiválóan. A 10. évfolyamon első helyezett lett Führpasz György (tanára Kondás Ildikó), Kéri Bálint (tanára Pulai Gáborné)

a harmadik helyen végzett, Horváth Kristóf (tanára Kondás Ildikó) az ötödik helyet szerezte meg. 11. évfolyamon második lett Kerekes Bálint Lajos (tanára Kondás Ildi- kó). 12. évfolyamon a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium tanulója, Nagy Viktória (tanára Benyovics Ágnes) negyedik helyezett lett. Különdíjat vehetett át Radnai Bálint, aki középiskolásként ötször, illetve Döbröntei Dávid és Nagy Viktória, akik négyszer voltak országos döntőn.

A Lovassy László Gimnázium a négyosztályos gimnáziumok között ötödik helyen végzett. A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola az általános iskolák között ismét első helyezett lett, és elnyerte a legeredményesebb vidéki iskolának járó kupát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában