szüret

2017.10.05. 08:52

Jó hangulatban vonult fel Gyulakeszi apraja-nagyja

Idén szüreti felvonulással búcsúztatta a szeptembert a falu. A felvonulás Szennyainé Kovács Veronika polgármester asszony vezetésével indult a templomtól.

Smidhoffer Eszter

Kossuth utcán a szőlőharanggal Fotó: Smidhoffer Eszter

A Csobánc büfében bor- és pogácsakóstoló várta a felvonulókat, majd később a templom mögött megkezdődött a gyülekező. A nap színfoltja volt a Batsányi Táncegyüttes vidám, pörgős tánca. A fiatalok hagyományos népviseletben különböző koreográfiákat adtak elő. Bemutatkozott a falu új lakója, Pataki Tamás, aki a település és a lakosok előtt tisztelegve dalra fakadt. Majd a polgármester asszony vidám madárijesztő jelmezben köszöntötte a megjelenteket és jó szórakozást kívánt.

Kossuth utcán a szőlőharanggal Fotó: Smidhoffer Eszter

A menetet a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium tagjai ékesítették huszáregyenruhában, Németh Gyula vezetésével. Az idősebbeket traktorral és egy lovas kocsival vitték körbe a faluban. Útközben bort, pogácsát és sörkiflit kínáltak a menetelők között.

A felvonulás után a kultúrháznál meleg levessel, itallal várták a lakosokat a szervezők. Majd este hét órától a Gyulakeszi Dalárda szórakoztatta a jelenlévőket. Később Matyi és a hegedűs lépett fel, végül megkezdődött a szüreti bál, ahol Adrián táncra szólította a mulatozókat. Az este során külön díjazták a legötletesebb jelmezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában