Vádemelés

23 órája

Begombázva dáridóztak a falu végén, a rendőrök vetettek véget a zenének

Két, kábítószer-birtoklással gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

Veol.hu

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás egy Veszprém vármegyei településről érkezett lakossági bejelentés alapján indult, miszerint a falu határából az éjszakai órákban olyan hangos zene szól, hogy a falubeliek nem tudnak pihenni - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. A kiérkező rendőrjárőr a dűlőben egy bokros területen megtalálta a zaj forrását, négy, bódult állapotban lévő férfi tartott születésnapi bulit, kábítószergyanús növényi anyagok, porok, gombák társaságában.

A rendőrség ezután házkutatásokat is tartott a résztvevők lakcímén, melyek során két helyen, egy 39 éves és egy 37 éves  férfi ingatlanán  fejlődés alatt álló kannabisz növényeket, több csomagban növényi anyagmaradványokat, kannabisz vetőmagot, kábítószergyanús egyéb növényeket, anyagokat és kábítószer-csomagoláshoz digitális mérleget, mérőkanalat foglaltak le. 

Az őrizetbe vett gyanúsítottak közül a fenti két terhelt vonatkozásában az ügyészség a szökés veszélyének kiküszöbölése, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta letartóztatásukat, amit a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés nem végleges. További két társuk szabadlábon védekezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!