Átverés

2 órája

Azt állította, hogy ő valójában a testvére

Okirattal visszaélés vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie annak a 24 éves devecseri férfinak, aki engedély nélkül magához vette testvére személyi igazolványát és a rendőrök előtt azzal próbálta magát igazolni, hogy az ellene kibocsátott elfogatóparancsnak ne szerezhessenek érvényt.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövetőt a bíróság egy éves börtönbüntetésre ítélte, ám a férfi a büntetésének letöltését önként nem kezdte meg és az elővezetése is sikertelen volt, ezért a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

Azt állította, hogy ő valójában a testvére
Azt állította, hogy ő valójában a testvére, de nem jött be
Forrás: Pexels-illusztráció

A vádlott emiatt a testvére tudta és beleegyezése nélkül elvette annak személyi igazolványát, és 2023 júniusában azt magánál tartva biciklizett Devecserben, amikor meglátta a járőröző rendőröket. Ekkor befutott előlük az egyik udvarba és a kapu mögé bújt.

A rendőrök felszólítására azonban előjött, kiment az utcára, ám nem a saját, hanem a testvére személyi igazolványát adta át nekik, azt állítva, hogy ő az igazolványban feltüntetett személy. Annak ellenére, hogy a rendőrök többször is közölték vele, hogy ő nem azonos azzal, akinek a nevére az igazolványt kiállították, és kérték, hogy a saját személyazonosító okmányát adja át, a vádlott kitartott az állítása mellett, ezért az adatainak megállapítása érdekében előállították a Devecseri Rendőrőrsre.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Ajkai Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!