Vigyázat, csalók!

2024.09.04. 17:21

Sportcipőt hirdetett eladásra, több százezer forinttal károsították meg

Utalás fogadásához elegendő megadni a bankszámlaszámot és a tulajdonos nevét. Belföldi forintátutalásoknál arra is van lehetőség, hogy másodlagos azonosítókat, például az e-mail-címünket használjuk a pénzfogadáshoz, közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Felhívták a figyelmet arra, ha valaki a netbankos belépéséhez szükséges információkat kéri, csaló az illető.

A rendőrség példaként említette meg, közel háromszázezer forinttal károsítottak meg online csalók egy 54 éves veszprémi férfit, aki a napokban tett feljelentést a rendőrségen. A sértett egy sportcipőt hirdetett meg egy népszerű online piactéren. A hirdetésére vevőként jelentkezett a csaló, aki elkérte az eladó e-mail-címét. Pár perccel később a „vevőjelölt” küldött egy üzenetet, hogy a vételárat kifizette, az eladó a pénzt a mellékelt linkre kattintva, a felkínált regisztrációs felület kitöltése után fogja megkapni. A weboldalon a férfi megadta a netbankos belépési adatait, de nem a pénz beérkezéséről kapott értesítést a bankjától, hanem a számlája leürítéséről. Mindössze ezer forintot hagytak a férfi számláján a csalók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!