Bíróság

2024.08.27. 19:00

Erőszak, fenyegetés: távolságtartást kértek a férfi ellen

Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével, személyes adattal visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a rendőrség azt a berhidai férfit, akinek a sértettől történő távoltartását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veol.hu

Forrás: Pixabay

A nyomozás adatai szerint a 29 éves gyanúsított 5-6 éve ismerkedett meg a sértettel, kapcsolatukból pedig három hónappal ezelőtt gyermek született.

A férfi rendszeresen féltékenységi jelenteket rendezett, veszekedéseket provokált, melyek során trágár szavakkal szidalmazta a nőt, és többször fizikálisan is bántalmazta. Megfenyegette továbbá, ha bárkinek beszámol a bántalmazásról, akkor megöli. 

2023-ban a férfi, becsmérlő kifejezéssel kommentálva, a sértettről készült intim fotókat is megosztott az interneten.

2024. augusztus 23-ára virradó éjszaka a gyanúsított a sértett családi házához ment, ahol egy késsel a kezében felugrott az ablakpárkányra és megöléssel fenyegette a bentlakókat, majd elmenekült, de az időközben értesített rendőrök pár órával később elfogták.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében indítványozta a sértettől való távoltartásának elrendelését. A Veszprémi Járásbíróság az indítványnak helyt adott és négy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést a férfival szemben, akinek ez idő alatt semmilyen kapcsolatot nem szabad kezdeményeznie a sértettel, távol kell tartania magát annak lakóhelyétől és minden intézménytől, ahol a sértett rendszeresen megfordul.

A bíróság végzése nem végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!