Nem utasszállító!

2024.07.27. 17:00

Rollerrel is biztonságban - A rendőrség tanácsai

A roller segíti a gyorsabb haladást, de ehhez kell, hogy szabályos is legyél! A roller nem utasszállító! Könnyen eleshetsz, kibillenhetsz az egyensúlyból, utassal nehezebben korrigálod a váratlan helyzetet. Lényegében nagy valószínűséggel eséssel végződik a társas utazás.

Veol.hu

Ha betartod a tanácsainkat, jó eséllyel elkerülöd a balesetet - hívja fel a rollerrel közlekedők figyelmét a Veszprém vármegyei rendőrség. A legfontosabb szabályok az alábbiak:

− Ne csak magadra figyelj, hanem a közlekedés többi résztvevőjére is! 
− Fontos, hogy ne okozz balesetet, de legalább annyira fontos az is, hogy a mások által generált veszélynek ne válj áldozatává. 
− A közlekedés többi résztvevője számára mindig, biztonságos távolságból jól látható legyél. 
− Az új szabályozás szerint, július 16-tól kötelező a felelősségbiztosítás 14 km/h tervezett sebesség felett a 25 kilogrammnál nehezebb rollerekre, 25 km/h tervezett sebesség felett viszont tömegtől függetlenül mindegyikre.
– A balesetek elkerülése érdekében, ha e-rollerrel közlekedsz, olyan sebességgel haladj, hogy a váratlan helyzetekben is biztonságosan meg tudj állni! 
−Használj védőeszközöket – bukósisakot, térd- és könyökvédőt – a súlyosabb kimenetelű balesetek megelőzése érdekében!

Tanácsaikhoz egy rövid videót is mellékeltek: 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában