Rendőrség

2024.06.26. 09:00

Biztonságban útközben Balatonfüreden

Bűnmegelőzési tanácsok a nyári idegenforgalmi idényben.

Veol.hu

Forrás: police.hu

A Biztonságban útközben elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési program keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai várták 2024. június 25-én a helyi vasútállomáson az érdeklődőket.

Hasznos tanácsokkal, és különféle prevenciós kiadványok propagálásával tájékoztatták az utasokat - közülük is elsősorban az induló nyaralókat - a személy- és vagyonbiztonságukat érintő veszélyekről, valamint ezek elkerülésének lehetőségeiről, valamint az online csalások veszélyeiről,a megelőzés módjáról, a személyes adatok védelméről. 

Felhívták a figyelmet hogy, ne hagyják őrizetlenül utazótáskáikat, valamint értéktárgyaikat, pénztárcájukat, mobiltelefonjukat, irataikat soha ne a táska tetejére rakják, hanem annak belső zsebébe. Tanácsolták még, hogy a válltáskát ne a hátuk mögé tegyék, hanem tartsák szorosan maguk testük előtt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá. Hangsúlyozták továbbá, ha hosszabb időn át utaznak, folyamatosan ellenőrizzék értékeik meglétét.

A program során az állomás közelében fekvő vasúti átjáró kapcsán felhívta az érdeklődő közlekedők figyelmét a leginkább baleset-veszélyes helyzetekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.  

A turisták sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése és visszaszorítása, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében a rendőrök folyamatosan biztosítják a közterületi jelenlétet - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!