Összezárva a raktérben

2023.07.12. 15:53

36 illegális határátlépőt szállított - letartóztatták a svéd embercsempészt (videó)

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség annak a 30 éves iraki születésű svéd állampolgárnak, aki 2023. július 10-én reggel egy kisteherautóval 36 illegális határátlépőt szállított a szerb-magyar határtól Ausztria irányába.

Forrás: rendőrség

A megalapozott gyanú szerint az elkövető a zöld határon át Magyarország területére átjutó, magukat szír és török állampolgárnak valló személyeket a kora reggeli órákban vette fel a magyar rendszámú furgonba, akik közül egy fő a járművezető mellé ült, míg a további 35 migráns a nyári melegben a gépkocsi ülések és biztonsági felszerelés nélküli, zárt rakterében utazott - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A rendőrök röviddel délelőtt fél tíz előtt Litér közelében, a 8-as főúton meg akarták állítani a járművet, azonban a gyanúsított menekülni próbált, és a mozgó járműből kiugorva futni kezdett a rendőrök elől, akik mintegy 200 méter után utolérték és elfogták. 

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés az ellene bejelentett fellebbezések miatt nem végleges.

Az embercsempész elfogásáról készült videó itt látható:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!