Kiegyenesített a kanyart

2023.03.02. 14:00

Nem vette észre a körforgalmat az ittas sofőr Pápán

Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy ittasan balesetet okozó sofőr ellen.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2021. december 7-én az éjszakai órákban három utast szállítva ittasan vezette a személygépkocsiját Pápán. Egy körforgalomhoz érve azonban az ittassága miatt nem tudta követni annak útvezetését, és irányváltoztatás nélkül a körforgalom közepén lévő kőépítménynek ütközött, melyben ezzel kárt okozott. Az ütközés következtében a férfi utasai közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Az eljárás során megállapították azt is, hogy a jármű abroncsai erősen kopottak és műszakilag alkalmatlanok voltak a közlekedésben történő részvételre. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt az elbírálásra illetékes Pápai Járásbíróságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!