Menekülés közben

2022.09.08. 15:00

Bozótba hajtott a bedrogozott sofőr a Csatár-hegy felé vezető úton

Több szabálysértést is elkövetett a férfi, akinél kábítószert is találtak a veszprémi rendőrök.

Forrás: rendőrség

A járőrök Veszprém belterületén igazoltatták 2022. január 4-én éjjel annak a személygépkocsinak a vezetőjét, aki az intézkedést megelőzően, a 8-as számú főúton a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta – írja a police.hu. A sofőr, miután észlelte, hogy a járőrök ellenőrizni akarják, megállás helyett továbbhajtott a Csatár-hegyre vezető úton, ahol egy kanyarban kisodródva a bokros területen állt meg.
Az egyenruhások a 37 éves járművezetőt igazoltatták, mely során kiderült, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt korábban bódult járművezetés miatt elvették tőle. A férfi ruházatát, gépjárművét a rendőrök átvizsgálták, és fehér színű, kábítószergyanús port tartalmazó zacskót, valamint fémdobozban növényi anyagot találtak. A járőrök a helyi lakost elfogták, a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, majd vele szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak, melynek eredménye pozitív lett.
A 37 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene kábítószer birtoklása vétség és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, a közúti közlekedési szabályok megsértéséért feljelentést tettek, majd az engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vették.
A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények igazolták a lefoglalt anyagokban az amfetamin és THC jelenlétét, mint ahogyan azt is, hogy az eljárás alá vont személy a tiltott szerekből korábban fogyasztott.
A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!