A kutató-mentők labradorja találta meg az eltűnt férfi holttestét Veszprémben

Kovács Erika

Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány Facebook oldala

Aisa nevű labrador találta meg az otthonából eltűnt idős férfit Veszprémben pénteken este – derült ki a Hirschl János vezette, Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány szombat reggeli Facebook bejegyzéséből.

A posztból kiderült, hogy pénteken 15 óra után érkezett hozzájuk a kérés a kutatásra. A bejelentő édesapja ekkor már 34-36 órája eltávozott otthonából és nem volt információ róla.

-Utunk temetőben, sírok között, helyi járatú buszok és rengeteg autó között vezetett. Aisát körforgalmon, üres telken, úton, majd sűrű erdős részen követtem, és az eredménye nem maradt el. A kutya a háztól, egészen a keresett személyig vezetett, 1,3 kilométer nyomkövetés után. Sajnos már nem tudtunk segíteni a megtalált emberen, viszont a család megnyugvása és a végső tisztelet megadása érdekében Aisa munkája elengedhetetlen segítség volt. Részvétünk a családnak – fogalmaztak.

A történtekről pénteken este megírtuk, általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az esetet rendőrség. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/holtan-talaltak-meg-egy-idos-ferfit-veszpremben-5003498/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!