bíróság

2020.12.12. 07:00

Pápa közeli erdőben érték tetten az orvvadászt, vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt egy 42 éves férfival szemben, aki engedély nélkül vadászott az egyik Pápa környéki vadásztársaság területén, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint a vádlottnak volt érvényes vadászjegye, de a vadásztársaságnak nem volt a tagja, ezért csak valamelyik egyesületi tag vendégeként, illetve vendégvadászként lőhetett volna vadat. A vadásztársaság egy tagja megkérte tavaly nyáron, hogy kísérje el német ismerősét a vadászterületre, hogy a férfi a vadakat megfigyelje.

A vádlott ennek eleget tett, és annak ellenére, hogy nem vadászhatott volna, a vadászlesre a tiltott éjjellátó készülékkel felszerelt fegyverét is magával vitte. Vadat nem tudott ejteni, mert tetten érték a késő este érkező rendőrök a lesen, ahol a férfi készenlétben tartotta a fegyverét.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság kobozza el a lefoglalt vadászfegyvert és az éjjellátó készüléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!