Körgyűrű

2024.09.27. 10:50

Megszűntek a torlódások, kevesebb a baleset

Bár megyénk közútjait folyamatosan újítják fel, a gépjárművezetők tapasztalhatják, hogy bőven lenne még tennivaló, ami a korszerűsítéseket, bővítéseket illeti. Megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesét terveikről, néhány példát is felhozva.

Tóth B. Zsuzsa

A jelentősebb torlódások megszűntek ezeken a helyszíneken, ami jótékony hatással volt a baleseti statisztikákra is

Fotó: magyarepitok.hu

Kíváncsiak voltunk rá, hogy a veszprémi körgyűrű már elkészült balatonalmádi, balatonfüredi csomópontja beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket, különös tekintettel a nyári idegenforgalmi szezonban megnőtt forgalomra, illetve, hogy a körgyűrű felújításának folytatása a tapolcai és körmendi elágazás közötti szakaszon mikorra várható. Szerettük volna megtudni, hogy a vármegye mely útjait újítják fel, bővítik a közeljövőben, és hogy mikor indulhat a Veszprém–Tapolca tehermentesítő út építése, illetve ezen a területen a meglevő, 77-es számú út felújítása. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető az alábbi válaszokat adta portálunknak:  

– A veszprémi körgyűrű új csomóponti kialakításaival megnőtt azok áteresztőképessége, ami azt jelenti, hogy a jelentősebb torlódások megszűntek ezeken a helyszíneken. Ez jótékony hatással volt a baleseti statisztikákra is, hiszen a közlekedési balesetek száma szintén jelentősen lecsökkent. Veszprém vármegyében idén a Magyar falu program keretein belül, saját kivitelezésünkben újulhatott meg a 7219-es út Felsőörs és Meggyespuszta között, a 8212-es út Várpalota és Királyszállás között, a 7315-ös út Halimba térségében, illetve a 8301-es út Zirc és Zirc-Akli között. Jelenleg a 7204-es jelű, Nádasdladány–Várpalota összekötő út 2,4 kilométeres szakaszán végzünk kivitelezési munkálatokat. További útfelújítási programok várhatóan jövőre indulhatnak el a rendelkezésünkre biztosított források függvényében. Addig is a vármegye teljes területén a szükséges lokális javítási munkákat szintén elvégezzük, hogy a közlekedők biztonságosan használhassák az országos közutakat – válaszolta a Pécsi Norbert Sándor. Hozzátette, hogy a veszprémi körgyűrű továbbépítésében, valamint a Veszprém–Tapolca tehermentesítő út építésében és a 77-es főút felújításában nem társaságuk, hanem az Építési és Közlekedési Minisztérium az illetékes. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!