Nem érdemes az aprót keresni

2024.08.25. 12:00

Egy érintés és más semmi...

Magyarország helyközi és távolsági autóbuszos szolgáltatója járműveinek már több mint egyharmadán elérhető a készpénzmentes fizetés. Ütemesen halad a berendezések telepítése, ősz végéig pedig a tervek szerint valamennyi helyközi járat fedélzetére felkerül a POS-terminál. Egy érintés lesz, más semmi…

Benkő Péter

Bár a jegy- és bérletváltás az online csatornákon a leggyorsabb és legkényelmesebb, ha mégis a fedélzeti vásárlás mellett döntünk, nem érdemes az aprót keresni. A készpénzmentes fizetés kiterjesztését ugyanis már a nyár elején megkezdték valamennyi helyközi járatra. Június vége óta már mintegy kétezer autóbuszra került fel a POS-terminál, és országszerte tizenöt szerelőcsapat dolgozik folyamatosan azon, hogy október végéig mind az 5330 helyközi közszolgáltatást ellátó buszon elérhető legyen az elektronikus jegy- és bérletváltás. Mindezeket a szolgáltató sajtóközleményében írja.

Egy érintés... ezt jelzik a matricák
Egy érintés... ezt jelzik a matricák
Fotó: Volánbusz Zrt.

A terminálokkal kapcsolatban hozzáfűzik, azok nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök, mint telefon, okosóra használatát is lehetővé teszik. Aki nem tudja menetjegyét elővételben megváltani, annak is gyorsabb, egyszerűbb így, hiszen nem kell készpénzt, aprópénzt magával vinnie. A készpénzmentes fizetési lehetőséget matricával jelzik az autóbuszokon, de a vezetőktől is kérhető felvilágosítás.

A fejlesztéstől az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását, a működési költségek csökkenését is várják. Bíznak abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában