Hajózás

2024.02.05. 13:00

Rekordévet zártak a Balatonnál

Összesen közel kétmillió-százötvenezer utast szállított tavaly a balatoni hajózási társaság. Több mint húsz éve nem volt példa ekkora balatoni forgalomra. Mindezt a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében olvastuk.

Benkő Péter

Forrás: Bahart

A hajók közül kimagasló volt a kompok utasszáma, több mint 1 millió 423 ezer fő választotta a szolgáltatást. A kompok ötvenezer kilométert tettek meg, ez több, mint az Egyenlítő hossza. Jelentősen nőtt a szállított kerékpárok száma is az előző évihez képest. A kétmillió utasszámot egyébként az erős nyári forgalom hatására már a személyhajózási szezonban sikerült elérni, s mind a kompok, mind a személyhajók forgalma meghaladta a 2019-es számokat, az emelkedés folytatódott az év utolsó hónapjaiban. A szállított kerékpárok száma tavaly minden eddigi rekordot megdöntött, megközelítette a százharmincezret. Az eredményekhez hozzásegített a sűrített menetrend és a számos Balatoni-parti program.

Azt is megtudtuk, legnépszerűbb útvonalnak a Siófok–Balatonfüred–Tihany és a Fonyód–Badacsony számított. A séta- és programhajókat százötvenezren választották.

Beszámoltunk már arról, hogy a kompok a téli időszakban hétköznap óránként, hétvégén félóránként indulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában