Teadélután a támogatókkal

2018.12.12. 17:30

Köszönetet mondott az adományozóknak, segítőknek a pápai kórház

Idén összesen több mint 15 millió forint pénz- adományt kapott a Gróf Esterházy Kórház Jövőjéért Alapítvány. A pénzből egyebek mellett a betegek biztonságát erősítő gépekkel, műszerekkel gazdagodott a pápai kórház.

Polgár Tibor

Évről évre egyre többen támogatják a pápai kórházat.

Fotó: Polgár Tibor / Napló

2016-ban tartott először év végi ötórai teadélutánt az egészségügyi intézmény és a Gróf Esterházy Kórház Jövőjéért Alapítvány, hogy köszönetet mondjanak támogatóiknak, segítőiknek. A mostanra hagyományossá vált vendégfogadásra idén is sokan eljöttek, a rendezvény előtt pedig egy jelentős összegű támogatást jelentett be Vörös Ibolya főigazgató és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus elmondta: a kórházi alapítvány figyelmébe ajánlotta a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kötelezettségvállalási feladatához kapcsolódó pályázatát, melyen sikeresen szerepelt az alapítvány, és így közel hatmillió forintot nyert el. Ebből a pénzből olyan eszközöket vásároltak, amik erősítik az intézmény eszközparkját.

Évről évre egyre többen támogatják a pápai kórházat.
Fotó: Polgár Tibor / Napló

Vörös Ibolya kifejtette, az újonnan beszerzett gépek, műszerek tovább növelik a betegek biztonságát, többek között kicserélték, bővítették a betegőrző monitorokat. A belgyógyászati osztály és az aneszteziológiai szolgálat két-két ilyen készüléket kapott, illetve a belgyógyászatra egy központi monitoregység is került. Emellett három, az intenzív osztályon használatba állított infúziós pumpával szintén gazdagodott a kórház.

A pápai egészségügyi intézmény főigazgatója megjegyezte, a pályázat során az alapítvány egyeztetett a kórházzal az igényekről, így jelölték ki a szükséges eszközöket, amik már megérkeztek és használják is őket. Kovács Zoltán

elmondta, 2018-ban több mint 15 millió forint adomány érkezett a Gróf Esterházy Kórház Jövőjéért Alapítványhoz, a támogatás nagy részéből orvostechnikai gépeket, műszereket szereztek be.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Vörös Ibolya főigazgató Fotó: Polgár Tibor

A vendégfogadáson Vörös Ibolya rámutatott, vannak olyan gépek, műszerek, eszközök, amiknek a beszerzésére a Gróf Esterházy Kórház Jövőjéért Alapítványhoz befolyó támogatásokon keresztül van lehetőség, ezét minden adomány nagyon fontos számukra. Ugyanakkor hasonló módon rendkívül hálásak mindazoknak, akik a felajánlott munkájukkal járulnak hozzá a kórház eredményes működéséhez.

A 25 évvel ezelőtt létrejött alapítvány tevékenységéről Szabadi János kuratóriumi elnök adott tájékoztatást. Mint mondta, a szervezetük a személyi jövedelemadóból felajánlott támogatásokból, egyéb adományokból, valamint pályázati úton elnyert forrásokból gazdálkodik. Idén az állampolgárok adójának egy százalékából közel 1,8 millió forint jutott az alapítványhoz, míg a 2018-as támogatások összesítve meghaladják a 15 milliót. Szabadi János kiemelte, az adatok azt mutatják, évről évre növekszik

a támogatóik száma. A mostani esztendőben a már említetteken túl került pénz a belgyógyászati osztály és a szülészet-nőgyógyászat komfortosabbá, otthonosabbá tételére, illetve a szakdolgozók továbbképzésének támogatására.

Az ötórai teadélutánon a támogatók jelen lévő képviselőit személyesen köszöntötte Vörös Ibolya és Szabadi János, majd a rendezvény kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában