Hordható népviselet

2024.09.11. 11:30

Az újjáélesztett legenda varázsvilága – Balatoni tündéreket fotóztak a tóparton, ilyen öltözeteket még nem láthatott (képgaléria)

Fejdíszei, hétköznap is hordott virágos pártái miatt a magyar Frida Kahlónak nevezik Németh Hajnal Aurora ékszer- és ruhatervezőt, aki nemrégiben divatfotózást tartott a Balatonnál, a tó tündéréhez kapcsolódó legendát felélesztve. Modelljeit tündéreknek öltöztette fel, hosszú fátylat és olyan viseleteket adva rájuk, amiket még nem láthattak, mert új kollekció darabjai, ugyanakkor nagyon is ismerősek.

Rimányi Zita

Németh Hajnal Aurora divattervező munkái emlékeztetnek minket a népviseletekre, hiszen azokra alapoznak tervei, fel is használja a régi darabokat, csak hordhatóvá teszi azokat, kombinálva őket több mai ruhával. Erről már többször írtunk, mert nem először választotta fényképezéskor helyszínnek a Balatont.

Balaton tündérei címmel szerveztek divatfotózást a tó partján és egy vitorláson
Balaton tündérei címmel szerveztek divatfotózást a tó partján és egy vitorláson
Fotó: Aurora FolkGlamour

Tavaly nyáron kőrispataki szalmakalapjának divatfotózásakor használta a Balaton-partot díszletként, idén januárban a jégtáblák szolgáltak háttérként, amikor matyó csavarítós kendőjét viselve készültek róla képek a tónál. Nyáron hímzett, gyöngyös fürdőruhában ugrott be a vízbe egy vitorlásról, több modellel együtt.

Németh Hajnal Aurora hétköznap is ilyen tündéri öltözeteket hord és rendre meghökkenti észkereivel is a divatvilágot
Németh Hajnal Aurora hétköznap is ilyen tündéri öltözeteket hord, és rendre meghökkenti ékszereivel is a divatvilágot
Fotó: Aurora FolkGlamour

Már többször meghökkentette a divat és a népi viseletek iránt rajongókat is, ugyanis hordhatóvá teszi korunk és dédanyáink ruháinak vegyítését. Auroránál „a több a több", ez a jelmondata. Legutóbb a Balaton tündéreit öltöztette fel úgy Alsóörsön, ahogy ő elképzeli őket a legenda alapján, ami tapasztalatai szerint kezd kikopni a köztudatból. Úgy szól, hogy a Balaton tündére, a földöntúli szépség, az aranyhajú gyönyörűség előszeretettel csavarta el halandó ifjak fejét. Felelőtlensége lett végül a veszte, amikor a Bakony varázslójának, Kamornak a fiát csábította el, majd kosarat adott neki. Az ifjú szerelmes ugyanis bánatában levetette magát a sziklákról.

A legenda szerint a felbőszült atya a tündér aranyló hajzuhatagát kígyófészekké változtatta, és az átkot csak az igaz szerelem oldhatta fel, ezért kapott szerepet a hosszú történetben Helka és Kelén. Ha nem hiszik, járjanak utána, mi csak a tündérfotózás képeivel segíthetünk, adhatunk ehhez kedvet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában