Egészség

2024.08.27. 14:00

Gyepes Adél, Magyarország első női Wim Hof instruktora: a hideg csodákra képes, de a biztonságra figyelni kell!

Gyepes Adél, Magyarország első női Wim Hof-módszer instruktora 12 év külföldi tartózkodás után 2022 októberében költözött haza azzal a céllal, hogy mindazzal, amit öt országban és egy ironman triatlonon megtanult, tapasztalt, biztonságos körülmények között segítse azokat, akik a boldogabb, egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életet keresik.

Kovács Erika

Gyepes Adél, hazánk első és egyetlen női Wim Hof instruktora megtapasztalta a hideg jótékony hatását, amit kemény tanulás és vizsgák után biztonságos körülmények között népszerűsít, mindenkinek javasol Fotó: családi

Gyepes Adél felidézte, a Feröer-szigeteken töltött évei alatt ismerkedett meg a hidegterápia csodás mentális és élettani hatásaival, mely felébresztette benne a küldetéstudatot, hogy segítse embertársait. 

Forrás: családi

Wim Hof – más néven The Iceman, azaz jégember, extrém sportoló, aki több világrekordot is tart az extrém hideg elviselésében – a szerk. – a módszerében a tudatos légzést (melyhez különféle légzéstechnikák tartoznak) ötvözi a hideggel való munkával és mentális képessége aktív használatával, mely számos, tudományosan bizonyított pozitív élettani hatást eredményez a módszert gyakorlók életében. Így a gyulladáscsökkentést, mely például autoimmun betegséggel küzdők körében jelenthet hatalmas áttörést, az immunrendszer erősítését, a szív- és érrendszer működésének optimalizálását, az alvásminőség javítását, a vitalitás, a sportteljesítmény és az izom regenerációjának növelését. Adél kiemelte, a testi egészség mellett a mentális egészségből fakadó életminőséget is jelentősen növelhetik a módszer rendszeres gyakorlói, így reziliencia, illetve a rugalmas ellenállási képesség erősítését, a stresszkezelést, a kreativitást, a mentális fókusz fejlesztését és az ember belső erőforrásaihoz való kapcsolódást, a belső nyugalom elérését. – Tapasztalatom szerint az egész világon, így Magyarországon is az emberek körében az egészségmegőrzés érdekében egyre népszerűbb a tudatos légzés, illetve a hidegterápia (hideg zuhanyzás, jeges fürdőzés) – fogalmazott Gyepes Adél. Megjegyezte, a légzés ereje mindig rendelkezésre áll, és a zuhany hőfokát is bármikor hidegre tudjuk állítani. Ami fontos, hogy legyen meg a kellő tudás ahhoz, hogy mindezt biztonságos körülmények között végezzük. Adél többévnyi személyes tapasztalás után vágott bele a Wim Hof Módszer Akadémia képzésébe, melynek online részét egy év alatt végezte el, majd következett a gyakorlatra épülő vizsgahét, amit Adél a Wim Hof lengyelországi vizsgáztató táborában teljesített. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában