Természet

2024.08.18. 12:00

Belestem a bakonyi rovarteraszokra a réparokonoknál, megsimogattam a bársonylevelűeket (képgaléria)

A Bakony az én tanítómesterem. Van velem teendője rendesen, mert lassításra nevelne. Örökszép, minden rezdülését észre kellene vennem, mert szívbajra a legjobb gyógyír. Most rovarteraszokra sikerült belesnem és megsimogattam a bársonylevelűeket. Csodás képgaléria lett az eredménye.

Rimányi Zita

Érdemes olykor flóránk és faunánk mikrovilágát hosszan, elmélyülten megfigyelni, az apróságok nagysága tárulhat fel előttünk, ha van hozzá türelmünk, szirmokkal, szárnyakkal, csápokkal.

Érdemes olykor flóránk és faunánk mikrovilágát hosszan, elmélyülten megfigyelni, az apróságok nagysága tárulhat fel előttünk a bakonyi rovarteraszokon
Érdemes olykor flóránk és faunánk mikrovilágát hosszan, elmélyülten megfigyelni, az apróságok nagysága tárulhat fel előttünk a bakonyi rovarteraszokon
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Az ízeltlábúak sem szeretik a kamerát – ez volt a tapasztalatom, de színeik elcsábítottak, ahogy virágok, növények tányérszerű tetején sütkéreztek. Nekünk csak egy kis lágyszárú a talpunk közelében, nekik fenséges kilátó, pazar szerkezettel. Napozóterasz változatos kivitelezésben.

Láttam így a Szarvaskúti Dámfarm szomszédságában réparokont, azaz azt, ahogy a vadmurokra felmászott a hangya és többféle poloska, a csíkos pajzspoloska is és egy kevésbé ismert bodobács, no meg a cserebogárforma fekete szépség.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában