Elbűvölték a közönséget

2024.07.27. 13:40

Operák csendültek fel a balatonfüredi éjszakában (galéria)

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház (MÁO) főigazgatója vezetésével az operairodalom gyöngyszemei csendültek fel Balatonfüreden a zsúfolásig megtelt Gyógy téren csütörtök és péntek este, mely az Anna-fesztivál rendezvényeinek egyik kiemelkedő eseménye volt.

Kovács Erika

Az operairodalom gyöngyszemei csendültek fel Balatonfüreden a zsúfolásig megtelt Gyógy téren

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

− Örömmel jövünk minden esztendőben Balatonfüredre, ahol operákkal is bevezethetjük a közönséget az ikonikus Anna-bál hangulatába, erről beszélt egyebek mellett Ókovács Szilveszter, a MÁO főigazgatója a köszöntőjében, majd Európai anzix elnevezéssel képzeletbeli utazáson vehetett részt a közönség péntek este. Hámori Máté karmester vezetésével a szólisták – Kriszta Kinga, Kapi Zsuzsanna, Jávorka Ildikó, Horváth István és Balázs Norbert – egyebek mellett Rossini, Dvořák, Puccini, Verdi, Grieg és Johann Strauss ismert műveiből szólaltattak meg részleteket a Magyar Állami Operaház Zenekara közreműködésével. Nagy sikert aratott, amikor a művészek, együtt lépve a színpadra, az előadás végén Kodály gyönyörű darabjait adták elő, mint például az A csitári hegyek alatt és a Felszántom a császár udvarát című művet.

Elbűvölték a művészek a közönséget csütörtök este is, amikor a MÁÓ Énekkarának gálakoncertjét lehetett látni és hallani, szintén a Gyógy téren, ahol ezen az esten sem lehetett leejteni egy gombostűt sem. Ekkor Csiki Gábor karmester vezetésével a Magyar Állami Operaház női kara több szólistával, mint Gelle Anikó, Kaffehr Zsuzsanna, Magyari Eszter, Töreky Katalin, Győrffy Dorottya, Papp Zsófia, valamint két férfi előadó, Gulyásik Attila és Zsigmond Géza, például Csajkovszkij, Wagner, Verdi, Bizet és Gershwin csodás darabjaiból egy-egy részlettel bűvölték el a nagyérdeműt. Az előadás végén vastapsot kapott, amikor a művészek Bernstein West Side Story című művének egy részletét adták elő. 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában