Füredi romantika

2024.07.27. 10:41

Balatoni szívhalászat - Ma este lesz a 199. Anna-bál (galéria)

A szívhalászat romantikája ma is él, a bál előtti napon a Jókai hajóval szálltak vízre a bálba készülő fiatalok, hogy Krúdy klasszikus történetének nyomán elkezdődhessen a szerelmi szálak finom szövése.

Veol.hu

A szívhalászat része a Balatonfüreden július 22-28. között zajló programsorozatnak, melynek egyik fő eseménye, fénypontja az idén 199. alkalommal megrendezendő Anna-bál

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

A szokást Krúdy Gyula Balatoni szívhalászat című novellája nyomán keltik életre évről évre. A legenda szerint az lesz a lányok jövendőbelije – vagy legalábbis báli kísérője –, akinek a neve a Balatonból általuk kihalászott, fából faragott szíven áll. 

A báli menet szombaton a Vaszary-villa kertjéből indul, ahol a bálon részt vevő hölgyek nyakába akasztják a sorszámozott porcelánszíveket, amelyeket a bál főtámogatója, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. készít. Idén a porcelánszívek színét a Tagore sétány rózsalugasa ihlette, számolt be róla az MTI.  

A szívhalászat része a Balatonfüreden július 22-28. között zajló programsorozatnak, melynek egyik fő eseménye, fénypontja az idén 199. alkalommal megrendezendő Anna-bál. A részletes program Balatonfüred honlapján olvasható. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában