Borsófesztivál

2024.06.19. 11:00

Zöldborsós ételekkel versenyeztek a kertbarátok – a berhidaiak is megmérettették gasztronómiai rátermettségüket

A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület szombaton rendezte meg a IX. Borsófesztivált, amelyen ezúttal a Berhidai Kertbarát Kör is részt vett. A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban idén tizennégy csapat mérte össze tudását, ízérzékét és leleményességét a zöldborsós ételkülönlegességek és az ínycsiklandó tálalás terén. A berhidaiak számára a részvétel és a tapasztalatszerzés többet ért, mint bármelyik díj.

Benkő Péter

A főzőversenyen bográcsokban rotyogott a zöldborsó, ami – bármilyen fogást is eszeltek ki – alapanyagul szolgált a versenyeztetett ételekhez. A készítményeket háromtagú zsűri kóstolta és értékelte. Az első három helyezettet egy-egy serleggel jutalmazták, ezen kívül különdíjat kapott a legszebben tálalt, illetve a közönség által legfinomabbnak ítélt zöldborsós étel készítője. A főzésben tizennégy bográcsban kevergették a borsós ragut, a különféle húsokból készített pörköltet vagy a gazdag levest a csapatok.

A berhidaiak is nagy tervekkel készültek a zöldborsós főzőversenyre
A berhidaiak is nagy tervekkel készültek a zöldborsós főzőversenyre
Fotó: szervezők

A Berhidai Kertbarát Kör saját gyroskeverékkel pácolt csirke- és sertéshúst csigaalakban tálalt finom zöldborsófőzelékkel, és mindezt különleges brokkolis krumpligombóccal, parenyica sajttal gazdagította. Desszertként zöldborsós macaront kínáltak. Vezetőjük, a csapat kapitánya, Kellerné Szász Anikó elmondta, nem csalódtak, a jó közösség, a barátkozás kedvéért érkeztek a fesztiválra. A kilenctagú főzőcsapat számára kellemes időtöltés volt a részvétel, jól érezték magukat, mert nem csak a gasztronómián volt a hangsúly, hanem a jelenlévők szórakoztatásáról is gondoskodtak a szervezők. Már a főzés jó hangulatát élőzene kísérte, sokan táncra perdültek. A délután a szívesen hallgatott operettslágereké volt, és a gyermekek sem unatkoztak.

A részvétel igazi hozadéka, hogy a főzőcsapatok megleshették egymás kulináris ügyességét, és aki kért, kóstolót is kaphatott mások ételeiből. Szinte biztosra vehető, hogy akik részt vettek az idei borsófesztiválon, jövőre sem fogják kihagyni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában