Kori konyhája

2024.06.29. 21:05

Főzésre buzdít a pápai diák

A pápai Tarczy Lajos Általános Iskola felsős két tannyelvű tagozatos tanulóinak közreműködésével 2022 szeptembere óta jelenik meg kéthavonta a Cutting Class című angol nyelvű online magazin. A magazin állandó rovata volt Veilandics Korina Kori konyhája című rovata.

Haraszti Gábor

A 14 éves Korina testvérével együtt rendszeresen süt-főz már pár éve, köszönhetően egy szülinapi meglepetésnek, amikor is a pápai származású Farkas Richárd séffel beszélgethettek, és ez örökre meghatározta azt, hogy Korina mivel is szeretne foglalkozni a jövőben. Továbbtanulása is ez irányban folytatódik tovább, a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola turizmus-vendéglátás technikusi szakán szeretné tovább tökéletesíteni tudását.

Korina találkozása Farkas Richárd séffel meghatározó volt
Korina találkozása Farkas Richárd séffel meghatározó volt
Fotó: Veilandics Tamás

Most ballagó, 8. osztályosként hálásan köszöni a lehetőséget Hardi Tünde főszerkesztőnek, hogy megoszthatta társaival hobbiját, a sütést-főzést, inspirálva őket, másokat is arra, hogy szeressenek főzni, hisz’ ez egyfajta szeretetnyelv is. Korina recepjeit búcsúajándékként kézzelfogható, nyomtatott formában is megkapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!