Sikeres szakmai vizsgák

2024.03.23. 13:00

Az elsők között vettek részt az Euronics dolgozói munkahelyi szakképzésben

A Veszprémi Szakképzés Centrum felnőtt szakmai oktatásának ünnepélyes bizonyítványátadását tartották a minap.

Veol.hu

A törvény lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy dolgozóik munkahelyi körülmények között tanulhassanak, és ezáltal magasabb végzettséget, szélesebb körű ismereteket szerezzenek - hangzott el a rendezvényen

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Az eseményen részt vett Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja és  Metykó Tibor, a Vöröskő Kft. marketing- és kommunikációs igazgatója. 

Kiderült, az Euronics-üzleteket működtető, veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. elsőként élt a szakképzési törvényben nyújtott új lehetőséggel, és 2022 decemberében első körben kereskedelmi értékesítő képzésben, majd 2023 áprilisától vállalkozási és ügyviteli ügyintéző képzésben vettek részt munkavállalóik. A szakképzési törvény lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy dolgozóik munkahelyi körülmények között tanulhassanak, és ezáltal magasabb végzettséget, szélesebb körű ismereteket szerezzenek olyan alapszakmák elsajátítása során, melyek az adott vállalkozás fő tevékenységéhez kapcsolódnak.

Megtudtuk, a képzés során a cég oktatói és képzésszervezői, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Szakképző intézményeinek oktatói végig szoros együttműködésben álltak. A centrum oktatói szakmai támogatást nyújtottak, projektfeladatokkal segítették a szakmai vizsgára felkészülést, ezzel is biztosítva a minőségi oktatást. A cég a képzési tapasztalatokat felhasználva akkreditáltatta magát, duális képzőhellyé vált. Ennek köszönhetően a vállalat a következő tanévtől már nemcsak saját dolgozóit, hanem nappali munkarendben tanuló diákokat is oktathat, akik tanulmányaik befejezését követően, a vállalati kultúrát megismerve versenyképes tudással és gyakorlattal lépnek majd a munkaerőpiacra.

Az együttműködés eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első kereskedelmi osztályokból, melyek 2023 októberében mérették meg magukat, máris 140 dolgozó tett sikeres szakmai vizsgát. A 2024. február-márciusi vizsgaidőszak még sikeresebbnek bizonyult, 172-en kereskedelmi értékesítő, 84-en pedig vállalkozási ügyviteli szakmából szereztek szakmai bizonyítványt, illetve technikusi oklevelet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában