Varázslatos erdő mélyén

2023.11.09. 08:00

Hoppá! A Bakonyban él Harry Potter varázslatos fúriafüze? Mondjuk is, hol!

A szentgáli tiszafás tanösvény közel 4 kilométeres útvonalán gyönyörű tiszafák misztikus hangulata várja az arra járókat.

Veol.hu

A vöröses törzsű tiszafák örökzöldek, nagyon lassan nőnek, és akár több ezer évig is élhetnek. Lehajló koronájuk a hatalmas bükkfák között különleges hangulatúvá teszik a bakonyi erdőt, több kilométeren keresztül - ajánlja a természet szerelmeseinek az Aktív Magyarország turisztikai tájékoztató központ Facebook oldala, megjegyezve, hogy szentgáli tiszafás tanösvényen található hazánk legnagyobb őshonos állománya. Viccesen meg is jegyezték, hogy ha valaki az idén sem kapott levelet  a Roxfortból, akkor csak el látogatni a Bakonyba, ahol a szentgáli tiszafás tanösvényen életre kel a varázslat. 

A kirándulóknak további látnivalókat is javasolnak a környéken, például a híres Essegvárat, amelynek Bánd község határában, a Séd patak mellett lévő, 13. századból fennmaradt romjait a kétezres években restaurálták.  A környék családoknak és magányos utazóknak egyaránt értékes felfedeznivalót kínáló úticél.   
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában