Kedvcsináló kerékpáros bemutatót tartottak az ajkarendeki pumpapályán

Nagy érdeklődés mellett zajlott az Ajkarendeki BMX Cross Egyesület tagjainak látványos bemutatója augusztus 7-én a pumptrackpályán.

Tisler Anna

A bemutatón nemcsak nézhették az érdeklődők a kerékpárosokat, de kipróbálhatták a sportot, akár passzívan is

Fotó: Györkös József

Az elnevezés onnan származik, hogy a kerékpárosok pumpáló mozdulattal haladnak tovább a pályán. A klub tagjai, többségében általános iskolás korúak, bemutatták, hogy gyakorlott, hozzáértő kezekben mit lehet csinálni a kerékpárral. A sportág viszonylag új a városrészben, de máris bebizonyították a sportolók, hogy Európa élvonalában is helyük van.

A szombati rendezvény célja az volt, hogy felhívja az egyesületre a figyelmet, felkeltse az érdeklődést. A sport látványos, érdekes, de egyben kemény is. Az ajkarendeki pálya 400 méter hosszú, aszfaltozott gyorsítóval a két végén. A pályán egymást sűrűn követő dombokon kell pumpáló mozdulatokat tenni, hogy a lendületet ne veszítse el a kerékpár. Ez ritmusérzéket, odafigyelést, fizikai erőt, állóképességet, előretervezést igényel. Fejben is ott kell lenni végig. A BMX ugyan egyéni sportág, de oda kell figyelni a többiekre is, így megtanít csapatban dolgozni.

A bemutatón nemcsak nézhették az érdeklődők a kerékpárosokat, de kipróbálhatták a sportot, akár passzívan is Fotó: Györkös József

Reicher Flóra kilencévesen, három év gyakorlást követően a veronai Európa-bajnokságon győzött, a franciaországi Sarrians-ban második lett. A négy országot tömörítő Alpok–Adria-kupán korosztályában egy arany- és egy ezüstéremmel összetettben a mezőny élén áll.

A bemutatón nemcsak nézhették az érdeklődők a kerékpárosokat, hanem ők is kipróbálhatták, sőt versenyezhettek is. Sokan éltek a lehetőséggel. Az edző, Beszerdik Krisztián reméli, hogy az érdeklődők közül többeket az egyesületben üdvözölhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában