Útravalóval lepték meg a ballagó diákokat Herenden

A járványhelyzet miatti digitális oktatás jó néhány élménytől megfosztotta idén a végzősöket. Öregdiákokként nem élvezhették ki a hagyományos értelemben vett ballagást, a szerenádot, és még az érettségi sem normál körülmények között zajlik. Azért, hogy a gyerekek ne maradjanak ünneplés nélkül, a szülők elindítottak egy kreatív ballagási mozgalmat Szadán, amit a herendiek is átvettek.

Molnár Sándor

A családi porta elé kihelyezett asztalkán gyűltek az apró ajándékok és a virágok

Forrás: családi

Ujhelyi Gabriella hirdette meg a közösségi portálon, hogy a végzősök közül, aki szeretné, annak közzéteszi a címét, hogy a herendiek néhány kedves sorral, idézetekkel vagy egy-egy szál virággal kifejezhessék a jókívánságaikat.

- Megemlítették nekem a szadaiak ballagási hagyományát, és felmerült, hogy milyen jó lenne ezt Herenden is megvalósítani. Beszéltem az ötletgazda Forgács Fannival, aki elmesélte, hogy ők miként kezdtek neki, és mekkora sikere volt a kezdeményezésüknek. Hétfőn kiírtam a Facebookra, és csütörtökig öt ballagó családja jelentkezett – mondta el Ujhelyi Gabriella.

Volt olyan, akihez közel ötvenen ellátogattak, és rengeteg aprósággal – az élő virágok mellett még horgolt virággal is – kedveskedtek, ami igazán jólesett a végzős diáknak és családjának.

A családi porta elé kihelyezett asztalkán gyűltek az apró ajándékok és a virágok Fotó: családi

A kedves kezdeményezésnek abszolút pozitív volt a fogadtatása, több szülő is megköszönte az akciót a szervezőknek és az ajándékozóknak. Volt, akit teljesen ismeretlenek is meglátogattak, és olyan is akadt, akihez Bándról jöttek át köszöntők.

A sikeren felbuzdulva elképzelhető, hogy hagyomány lesz a ballagók rendhagyó köszöntéséből a porcelán városában is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában