2020.03.18. 11:00
Meleg ebéddel látja el a helyi mentőket az egyik tapolcai étterem
Meleg ebéddel látja el a helyi mentőállomás éppen szolgálatot teljesítő dolgozóit hétfő óta a Peppino Pizzéria és a Cafe Caramell vezetése, hogy így köszönjék meg áldozatos munkájukat.
Németh Tamás gépkocsivezető és Szalai László vette át a kedden érkezett ebédet. Levest, pörköltet és süteményt is kaptak a mentők
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló
A tulajdonos, Rénes Tibor lapunknak elmondta: úgy érzik, a mentőkre most különösen sok munka hárul, fokozottan ki vannak téve a veszélynek, ugyanakkor nem kapnak több figyelmet, mint máskor.
– Azért hoztuk meg ezt a döntésünket, hogy a mentők áldozatos munkáját megháláljuk. Amennyiben engedik, akkor az étterem esetleges bezárását követően is mindennap annyi adagot biztosítunk részükre, ahányan vannak. Ez nagyjából tíz adag meleg ételt jelent – nyilatkozta a Naplónak Rénes Tibor.
Szalai László, a mentőállomás vezetője elmondta, hogy nagyon hálásak a segítségért. Az utóbbi időszakban megsokszorozódott a munkájuk, jól jön a meleg étel mindannyiuknak. Eddig mindenki maga oldotta meg az étkezését a mentőállomáson.