az időjárás is kedvezett

2019.05.21. 11:00

Légvár és varázsbőrönd is várta az aprónépet a kenesei gyermeknapon

A hétvégén rendezték meg a Vak Bottyán strand területén a balatonkenesei gyermeknapot.

Horváth Virág

Delfines arcfestés is készült a gyermeknapon Fotó: Horváth Virág/Napló

Fotó: Horváth Virág/Napló

A település hagyományos újszülöttköszöntő rendezvénye után kicsik és nagyok vették birtokba a Vak Bottyán strandot, ahol rengeteg izgalmas játékkal és programokkal kedveskedtek a csemetéknek.

Delfines arcfestés is készült a gyermeknapon Fotó: Horváth Virág/Napló

Az időjárás kedvezett a kültéri rendezvénynek. A Balaton játszóház, kosaras körhinta, arcfestés, csillámtetoválás egész nap várta a gyermekeket, kipróbálhatták az íjászatot az Onogur Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, valamint a rendezvény elején begurultak a parkolóba a rendőr-, mentő- és tűzoltóautók is, amelyeket szabadon kipróbálhattak a kicsik. Természetesen a légvárak a gyereknapi móka kezdetétől folyamatosan telve voltak ugrándozó kicsikkel.

A délután folyamán a Mesekocsi Színház interaktív zenés előadását, A három kismalac és a vicces farkas című gyermekelőadást tekinthették meg a szabadtéri színpadon, majd Frici bohóc kötötte le a legfiatalabb korosztály figyelmét varázsbőröndjével.

Később bemutatkozott az Euphoria Táncstúdió és a Conestoga Country Linedance csapata is, de a kevésbé profik is próbára tehették tudásukat a gyerekeknek és a szülőknek rendezett táncversenyen. Késő délután ismét a kicsiknek kedveztek a Mesetarisznya Bábszínház előadásával.

A jó hangulatú rendezvényen kirakodóvásárt, népi játékokat és vidám sportfoglalkozást is találhattak az érdeklődők. A rendezvényt az Iszkiri Gyerekzenekar fergeteges koncertje zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában